גורמה בדיזנגוף

0 פורסם על ידי - 25/12/2016 - המגזין

מאת: אפי אליסי

משהו טוב קורה בדיזנגוף. לאחר שנים של שיממון, הסצינה עברה לשם. חלקכם וודאי זוכרים את הימים הגדולים של רחוב שינקין. אז היו ההמונים פושטים על הרחוב בימי שישי והעסקים פרחו. או כפי שסיפר לי אחד מבעלי בתי הקפה, שנזכר בעצב בימי הזוהר: ״היינו חוזרים הביתה עם כיסים מלאים בכסף״. היוצרות כאמור התהפכו ודיזנגוף הוא היום הסואן והנחשק.

Table Talk - ביסטרו קוסמופוליטי-1

Table Talk. ביסטרו קוסמופוליטי. גורמה בדינגוף

עד לא מכבר בדיזנגוף פינת בר גיורא שכן לו בר הופעות בשם בר גיורא. המקום שינה בעלים, צורה ותוכן והביא בשורה חדשה לרחוב: Table Talk – ביסטרו קוסמופוליטי. הזדמנו לשם בחמישי בערב. שמחנו לגלות שמרחק מטרים ספורים מהבית, נמצא מקום המזכיר את הסוהו הניו יורקי, אווירה לונדונית ואוכל טוב, אפילו מצויין. וגם: על קיר ענק מוקרנים סרטים בשחור לבן מה שהבחלט מוסיף לאווירה שגם כך מהנה.

Table Talk - ביסטרו קוסמופוליטי-7

ברולה מח עצם. פונדו כרישה לחם צלוי ושום קונפי. Table Talk. צילום: יח״צ

גילוי נאות: לפני כשנתיים הפקתי הפקת אופנה במלון ׳עדן פרמיור׳ הזכור לטוב בנווה צדק. צילמנו שם את הדוגמנים נדיה לורן ואבי צבאג. המלון היה שונה מכל דבר אחר שראיתי בארץ. הרגשתי כמו בארמונו של הצאר הרוסי או לואי ה-14. במסעדה הקטנה במלון בה התיישנו לאכול (ארוחה מצויינת), נדרש היה להזמין תור של שבועות מראש לארוחת הבוקר המפורסמת של המקום.
סקרנותי העיתונאית חייבה אותי לחקור. הגעתי למקום בהזדמנות אחרת להכיר את מיכאל אוסטונובה ובן זוגו שעמדו מאחורי הדבר המדהים הזה. רציתי להכיר את האנשים שהצליחו להביא תרבות זרה לישראליות תוך שמירה על כללים אירופיים, ורמת איכות בלתי מתפשרת. אותם אנשים עומדים מאחורי Table Talk, והנה שוב הם מביאים תרבות חדשה שלא הכרנו. הפעם לדיזינגוף.

Table Talk - ביסטרו קוסמופוליטי-6

מולים חריפים בפסטיס, עגבניות, שומר וירקות שורש. Table Talk. צילום: יח״צ

לשולחן הגיעו מנות ראשונות: פלטת בשרים שהכילה סלאמי, סינטה כבושה, רוסטביף וברזאולה (118 שקל). הפלטה שרובה הוכנה על ידי שף המקום, הגיעה בליווי חמאה עשירה ולחם כפרי שהזכיר לי את מחוזות צרפת. מנת ברולה מח עצם (38 שקל) היתה בדיוק מה שמצפים כששומעים את המילה. מנה נדיבה שנחה לה בתוך עצם ארוך חצוי ולוהט שהמכיל בתוכו טעמים חזקים, טובים ומנחמים של מח עצם. המנה הגיעה בליווי פונדו כרישה, לחם צלוי, ושום קונפי. מיותר לציין שדקות מעטות לאחר שהיא הונחה על שולחננו היא כבר פונתה על יד אחת המלצריות (האיכות של המקום ניחנה לא רק באוכל, אלא גם במארחים ובצוות המלצרים האדיבים והמקצועיים). המנה השלישית הייתה חגיגה. חגיגה של ריחות וטעמים, מולים חריפים בפסטיס, עגבניות, שומר וירקות שורש (48 שקל). טוב, זו אחת ממנות המולים הטעימות שאכלתי בחיי. לא ויתרתי על אף טיפה מהרוטב. זה היה כל כך טעים. נדמה לי שזה התיאור הכי נכון. כל כך טעים.

Table Talk - ביסטרו קוסמופוליטי-10

פלטת דגים כבושים. הרינג , מטיאס, טונה כבושה וסלמון בכבישה זריזה של הדרים וסלק (59 שקל) . Table Talk. צילום: יח״צ

למנות העיקריות הזמנו נתח קצבים בליווי רוטב ציר בקר ופירה שורשים (98 שקל) ודג לברק שלם טרי עשוי בתנור ברוטב לימון, שמן זית ועשבי תיבול (99 שקל) בליווי פירה תפוחי אדמה. המנות היו עשויות היטב. ניכר היה שיד בוטחת עומדת שם במטבח. הבשר היה נימוח והדג היה עסיסי. הפירה היה עשוי היטב והירקות שהתלוו למנה שידרו רעננות. הארוחה קיבלה מימד עגול ושלם של מצויינות. גם מוס השוקולד (32 שקל) שהוגש לקינוח לא איכזב. הארוחה לוותה לאורכה ביין ספרדי נהדר, פירותי, ארומטי ורענן כזה שמחליק בגרון באלגנטיות. מיכאל פינק אותנו לסיום ביין קינוח שהיה סיום מושלם לארוחה מצטיינת. ושוב, כעיתונאי חוקר הייתי חייב להכיר את הידיים שאחראיות לגורמה הזה שנמצא בדיזנגוף פינת בר גיורא והובלתי למטבח. שם הכרתי את השף יוג'ין קובל שהסתבר שהוא בעל ניסיון רב ועשיר (שף במסעדת פביו, מנדיס-סו-שף, מסעדת פושקין-סו-שף, מסעדת היוקרה ורה-שף, בעלי קיטירינג הגורמה "הוט-קוויזין", קפה פלאמינגו-שף).

Table Talk - ביסטרו קוסמופוליטי-2

קבב דגים. עם נענע, כוסברה, צ׳ילי חריף וכמון מוגש על מצע חציל שרוף, עגבניות וטחינה (85 שקל). Table Talk. צילום: יח״צ

שבועיים לאחר אותה ארוחה נפלאה הגענו למקום במפתיע לנסות את ארוחות הבוקר שהמקום מציע. הזמנו אג׳ס בנדיקט וארוחת בוקר ישראלית. הראשונה היתה נהדרת עם סלמון וביצים עלומות שנשפכו כמו שכתוב בספרים. כמובן רוטב הולנדז עשיר וטעים שהשלים את המנה שהוגשה כל כך יפה כמו תמונת אינסטגרם מוצלחת. ארוחת הבוקר הישראלית שגרתית. ביצים לבחירה, סלט ירקות ומטבלים. ועדיין מדובר בארוחה טובה, טעימה טרייה ורעננה. מרגישים את השימוש בחומרי גלם טובים והלחם הוי הלחם. סלט החסה, צנונית ובצל אדום שליווה את האג׳ס בנדיקט היה יציאה מאוד מוצלחת. מיצי הפירות נסחטים (תפוזים גזר) מול הקהל. יותר טרי מזה אין. והקפה בסיום אתנחתה מספקת בהחלט.

Table Talk - ביסטרו קוסמופוליטי-8

מוס שוקולד. Table Talk. צילום: יח״צ

סילבסטר ב-Table Talk

Table Talk חוגג את הסילבסטר עם תפריט זוגי, שבמסגרתו יקבל כל זוג שתי כוסות פרוסקו, שני פתיחים, שלוש מנות ראשונות, עיקרית לבחירה וקינוח זוגי.
בין המנות יוגשו סלט חזה ברווז עם אנדיב, הדרים ועלי בייבי עם ויניגרט ״דיסרנו״, עם סלט גבינה כחולה ואנדיב עם ויניגרט ״דיסרנו״, טרין כבד אווז עם דובדבנים ובריוש, קרפצ'יו דג ים עם ענבים, פיסטוקים וצ'ילי חלופניו, פולנטה עם פרושוטו די פרמה, אספרגוס, ביצת שליו וגבינת פיקורינו, פילה דג ים עם גראטן תפוחי אדמה וציר ים עם אנשובי ומולים, צלעות טלה עם ארטישוקים ברוטב ז׳ו (ציר טלה עם זיתים ועשבי תיבול, טורנדו רוסיני (פילה בקר עם כבד אווז) קרם סלרי, רוטב פורציני.

איפה: Table Talk – דיזנגוף 64, תל אביב
מתי: סבב ראשון, מ-19:00; סבב שני, מ-21:30
כמה: 270 שקלים לאדם בסבב הראשון, ו-340 שקלים לאדם בסבב השני.

Table Talk - ביסטרו קוסמופוליטי-4

סלט קלמארי צרוב. עדשים שחורות, יוגורט עזים, צ׳ילי חריף, נענע וכוסברה (49 שקל). Table Talk. צילום: יח״צ

למה Table Talk?
״המונח  נולד במאה ה-16 ומתאר ז'אנר ספרותי המבוסס על שיחות וציטוטים של אנשי תרבות, אמנות ופוליטיקה באירופה. על בסיס אותן שיחות, שהתנהלו מסביב לשולחן, נכתבו ספרים רבים. את הרעיון הביאו היזמים בגרסתו המודרנית לתל אביב״.

מי האנשים מאחורי Table Talk?
המקום נוסד על ידי קבוצת חברים מכל העולם, במטרה ליצור סביבה תרבותית וחברתית בה באמת אפשר לשוחח, על משקה אהוב ואוכל טעים. יזמי Table Talk, דימיטרי בוריסוב ואלכסנדר טורקוט, מגיעים מעולמות שונים. בוריסוב, בעל ניסיון עשיר בהפעלת בתי קפה קז'ואליים ומסעדות שוקקות חיים‎, המשלבות בין אוכל ותרבות ברוסיה ובאירופה. טורקוט, איש היי-טק, יזם ומנהל קרן הון סיכון. חי על הקו בין ניו יורק, מוסקבה ותל-אביב״.

מה המקום מציע לקהל?
״Table Talk מזמין את אורחיו לא רק לאוכל מגוון בסגנון פיוז'ן אירופאי, אלא גם לאירועי תרבות. כך למשל, נפתחה במקום תערוכה של הצלם אלכס ליבק, התקימה הופעה של להקת הקאלט האנגלית טייגר ליליס ואף מתוכננות הקרנות טרום בכורה. ב-Table Talk תוכלו למצוא מנות קלאסיות ממזרח ומערב אירופה ואלכוהול מגוון ואיכותי במחירים נוחים. בתפריט משתנה שלא מפסיק להפתיע, דבר אחד לא מחליפים – את הצ'ייסר וודקה והדג מלוח שתקבלו מסביב לעונה״.

 

 

Image of a share button

אין תגובות

השאר תגובה