מתכון לשבועות: אספרגוס וחזה אווז

0 פורסם על ידי - 19/05/2017 - המגזין

רגע לפני שבועות… מתכון לחג: אספרגוס צרוב על הפלנצ'ה על קרם פירה שעועית לבנה וחזה אווז מעושן

החומרים לאספרגוס

צרור אספרגוס.
מעט שמן זית.
50 גר חמאה.
2 שיני שום קצוצות.
1/4 כוס יין לבן.
חצי לימון סחוט.
קורט מלח.
קורט פלפל שחור גרוס.

החומרים לפירה שעועית לבנה

2 כוסות שעועית לבנה מושרת במים כל הלילה.
צרור טימין.
בצל לבן חתוך לרבעים.
100 גרם חמאה.
100 מ"ל שמנת מתוקה.
קורט מלח.
קורט פלפל לבן.
קורט אגוז מוסקט מגורר.
4 פרוסות חזה אווז מעושן קצוץ גס.

 

מתכון לחג: אספרגוס צרוב על הפלנג'ה על קרם פירה שעועית לבנה וחזה אווז מעושן, efifo, אתר אופנה -4

מתכון לחג: אספרגוס צרוב על הפלנג'ה על קרם פירה שעועית לבנה וחזה אווז מעושן. צילום: יח״צ

 

אופן ההכנה של האספרגוס

מורידים את השליש התחתון של האספרגוס וקולפים בקולפן.
מחממים את הפלנג'ה ( אפשרי גם במחבת יצוקה כבדה).
מוסיפים את השמן זית והחמאה.
צורבים את האספרגוס ( אין צורף בחליטה מוקדמת , אנו רוצים אותם פריכים).
מוסיפים את השום עד להזהבה.
מוסיפים את הלימון והיין לבן.
מתבלים במלח ופלפל.
מוציאים את האספרגוס מהמחבת ( לא צריך לנקות, שיישארו כל הטעמים) ומוסיפים על אותה מחבת את החזה אווז מעושן לצריבה קלה.

 

אופן ההכנה של הפירה שעועית לבנה

מבשלים את השעועית הלבנה לאחר ההשריה במים רותחים מומלחים עם הטימין והבצל עד לריכוך מלא של השעועית. לאחר מכן, להוציא את הטימין והבצל ולסנן מהמים.
במחבת חדשה מרתיחים את השמנת , מוסיפים את החמאה , מלח, פלפל לבן ואגוז מוסקט.
שמים את השעועית במג'ימיקס , מוסיפים את תכולת המחבת עם השמנת וטוחנים הרבה עד לקבלת מסה אחידה וחלקה חלקה.
מקפלים פנימה את האווז המעושן.
מתקנים תיבול במידת הצורך.

 

צלחות ( הצעת הגשה, צנצנת זכוכית )

ממלאים שליש צנצנת בפירה שעועית והאווז.
מוסיפים מעט אספרגוס צרוב ( אפשר לחתוך לחתיכות קטנות )
מוסיפים עוד מעט מהפירה
ולמעלה משבצים עוד אספרגוס שהראשים נשארים בולטים כלפי מעלה

שיהיה בתאבון…

*המתכון באדיבות: השף אלון כהן

 

 

Image of a share button

אין תגובות

השאר תגובה