מתכון לשבועות: טירמיסו איטלקי

0 פורסם על ידי - 19/05/2017 - המגזין

מתכון לשבועות: טירמיסו איטלקי קלאסי. רגע לפני חג שבועות תהנו ממתכון מנצח לטירמיסו – הקינוח האיטלקי הקלאסי. האורחים שלכם ילקקו את הכוסות…

 

מתכון לשבועות: טירמיסו איטלקי קלאסי, efifo, אתר אופנה -3

מתכון לשבועות: טירמיסו איטלקי. צילום: יח״צ

מצרכים

6 חלמונים.
½ כוס סוכר.
2 כפות אמרטו (ליקר שקדים).
2 כפות ברנדי.
2 כפות ליקר קפה.
1/2 ק"ג גבינת מסקרפונה.
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל).
250 מ"ל אספרסו.
1 חבילה בישקוטים.
אבקת קקאו להגשה (מומלץ הולנדי איכותי).
אופן ההכנה

מקציפים את החלמונים עם הסוכר עד שמתקבלת תערובת תפוחה ויציבה.
מערבבים את כל סוגי האלכוהול ומוסיפים בהדרגה לתערובת החלמונים תוך כדי הקצפה במהירות נמוכה.
ממשיכים להקציף במהירות נמוכה ומוסיפים בהדרגה ובאיטיות את המסקרפונה.
בקערה אחרת מקציפים את השמנת עד לקבלת קצפת יציבה ומקפלים אותה בעדינות לתוך תערובת המסקרפונה.
מקררים שעה במקרר.
בתוך תבנית מסדרים בצפיפות מחצית מהבישקוטים או בכוסות אישיות.
מטפטפים על הבישקוטים את האספרסו עד שהבישקוטים ממש רטובים.
מורחים מחצית מהקרם ומחליקים. מסדרים בצפיפות את יתרת הבישקוטים, מרטיבים בקפה ומורחים את שאר הקרם.
מעבירים למקרר לשעה נוספת.
לפני ההגשה חותכים למנות, מעבירים לצלחות הגשה ומפזרים אבקת קקאו.

בתאבון…

*המתכון באדיבות: השף אלון כהן

Image of a share button

אין תגובות

השאר תגובה