מתכונים לראש השנה. שנה טובה

0 פורסם על ידי - 10/09/2017 - המגזין

מתכון לראש השנה: פטריות במילוי צאטני אננס, מתכון לראש השנה: סלמון אפוי ואפסרגוס, מתכון לראש השנה: מרק מלפפונים ונענע קר, מתכון לראש השנה: לשון ברוטב יין אדום ופטריות

כמדי חג Efifo מפנק אתכם במבחר מתכונים לחג. את ראש השנה תחגגו עם אוכל טעים ובגדים אופנתיים. שתהיו למה שאתם רוצים להיות


מתכון לראש השנה: פטריות פורטבלו ושמפניון במילוי צאטני אננס ועשבי תיבול 

פטריות פורטבלו ושמפניון במילוי צאטני אננס ועשבי תיבול. צילום: יח״צ-1

פטריות פורטבלו ושמפניון במילוי צאטני אננס ועשבי תיבול. צילום: יח״צ

 

מצרכים לפטריות ממולאות
פטריות שומפניון.
בצל סגול קטן קצוץ דק.
קוביות אננס טרי או משימורים.
שמן זית.
שמן קנולה לטיגון.
שמן ירוק (בזיליקום, שמן זית, צנוברים וגבינת פרמזן טחונים בבלנדר).
צ׳ילי חריף.
פלפל שחור גרוס.
מלח ים אטלנטי.
פטרוזליה.
נענע.
ביצה טרופה.
קמח.
פאנקו (פירורי לחם יפני).

אופן ההכנה
מורידים את רגלי הפטריות ומרוקנים את הליבה.
קוצצים את רגלי הפטריות.
קוצצים חופן פיטרזליה.
קוצצים חופן נענע.
מטגנים במחבת מעט שמן זית.
מטגנים את הבצל עד להשחמה.
מוסיפים את רגלי הפטריות הקצוצות.
מוסיפים את האננס.
מוסיפים מלח, פלפל וצ׳ילי חריף.
מכבים את הגז ומוסיפים את הפטרוזליה והנענע.
טועמים ומתקנים תיבול.
ממלאים את הפטריות בתערבות ודוחסים היטב.
טובלים את הפטריה הממולאת בקמח.
לאחר מכן בביצה.
ולאחר מכן בפירורי הפאנקו.
מטגנים את הפטריות מספר דקות עד להשחמה בשמן עמוק.
מוצאים לקערה עם נייר סופג.

 

מתכון לראש השנה: סלמון אפוי ואפסרגוס

סלמון אפוי ואפסרגוס. צילום: יח״צ-1

סלמון אפוי ואפסרגוס. צילום: יח״צ

 

המצרכים
פילה סלמון נקי נעור ועצמות חתוך למנות של 120 גרם.
צרור אספרגוס טרי קלוף ונקי.
עגבניות שרי שטופות וחצויות.
זרעי חרדל.
פרוסות שום טרי.
שמן זית.
מלח ים אטלנטי.
פלפל שחור גרוס.
טימין טרי.

אופן ההכנה
מחממים תנור ל 180 מעלות.
בתבנית עם נייר אפייה מניחים את נתחי הסלמון.
מושחים במעט שמן זית איכותי.
מפזרים מעט זרעי חרדל, פרוסות שום טרי, ומפרידים עלה טימין טרי.
קורט מלח ופלפל.
מכניסים לתנור למשך 8 דקות.

בינתיים,
לוקחים מחבת עם מעט שמן זית.
מוסיפים את גבעולי האספרגוס ומקפיצים.
מוסיפים את חצאי העגבניות שרי ושן שום פרוסה.
קורט מלח ופלפל.
האספרגוס צריך להיות קריספי ולא מבושל יצר על המידה.
מסדרים את הדג והתוספת בצלחת עם פרוסת לימון טרי.

 

מתכון לראש השנה: מרק מלפפונים ונענע קר

מרק מלפפונים ונענע קר. צילום: יח״צ

מרק מלפפונים ונענע קר. צילום: יח״צ

מצרכים
6 מלפפונים מקולפים.
1 לימון סחוט.
¼ כוס צנוברים.
4 כוסות מים.
1 כוס יוגורט.
¼ כוס עלי נענע טריים.
1 כפית מלח ים.
3 כפות שמן זית.

אופן ההכנה
1. ערבלו את כל המרכיבים בבלנדר חוץ מעלי הנענע עד שתיווצר תערובת חלקה.
2. הוסיפו את הנענע וערבלו למשך 10 שניות.
3 הגישו קר.

 

מתכון לראש השנה: לשון ברוטב יין אדום ופטריות

לשון ברוטב יין אדום ופטריות. צילום: יח״צ

לשון ברוטב יין אדום ופטריות. צילום: יח״צ

 

מצרכים
לשון בקר, במשקל 11/2 ק"ג.
3 בצלים קטנים, קלופים וחצויים.
2 גזרים, קלופים וחתוכים גס.
3 גבעולי סלרי.
2 שיני שום, פרוסות.
3 מסמרי ציפורן.
3 עלי דפנה.
1/2 כפית גרגירי פלפל אנגלי.
1/2 כפית גרגירי כוסברה.

לרוטב:
1 כוס יין אדום יבש.
2 כוס ציר בקר.
250 גרם פטריות שמפיניון (פרוסות או חצויות, תלוי בגודלן).
מלח ופלפל שחור, טחון טרי.

אופן ההכנה
לתוך סיר גדול מכניסים את הלשון עם שאר המרכיבים, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה. מבשלים את הלשון כשעה וחצי, תוך כדי סילוק הקצף שמצטבר על פני המים. כשהלשון מתרככת מעט בשוליים, מוציאים מהמים. מקלפים את הלשון מהעור שעוטף אותה, ומנקים משומן ועצמות. פורסים את הלשון לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ. מסדרים את הפרוסות בסיר רחב. יוצקים יין וציר בקר ומבשלים כשעה, על להבה נמוכה. בחימום שלפני ההגשה מוסיפים את הפטריות, טועמים ומשפרים תיבול לפי הצורך

 

חג שמח וטעים. בתיאבון

 

המתכונים באדיבות השף אלון כהן.
שף פרטי לאירועים. 
צרעה 3  תל אביב
טלפקס : 03-6319316 נייד: 050-9373033
WWW.ALONCOHEN.CO.IL
CONTACT@ALONCOHEN.CO.IL

 

Image of a share button

אין תגובות

השאר תגובה