Cosmopolitan, זיו מנור

0 פורסם על ידי - 16/06/2015 - אוכל

Cosmopolitan מדור יין ואלכוהול מאת זיו מנור

הקיץ כבר כאן. זמן למשקה קר. אז בא לך לעלות קוקטייל?

לאחר כמה פגישות במקומות ציבוריים החלטתם לעבור לשלב הבתים. חשוב לכם להרשים אך לא באופן שנראה מתאמץ מידי. סידרתם את הבית על גבול המוקפד מרושל, דאגתם למוסיקה שתעיד על טעמכם האיכותי וכיוונתם לעוצמה המתאימה, שמצד אחד תכניס לאווירה, ומצד שני לא תפריע להתנהלות השיחה. אפילו דאגתם לנשנושים טעימים ומיוחדים. אך מה לגבי השתיה? מצד אחד אתם לא רוצים להוציא את "התותחים הכבדים" שלא יחשדו בכוונותיכם הטהורות, מצד שני המשקאות הקלים והתוססים עלולים ליצור את הרושם של מסיבת כיתה ו'. הפתרון נמצא בקוקטיילים. צעירים, חושניים, מלאי טעמים, מתוחכמים במידה, לא מאיימים וניתן להתאים את טעמם לכל חיך. ובנוסף לכל היתרונות, ניתן להכין את הקוקטיילים יחד ובכך למלא את הפגישה בעניין ובקרבה. גם אם חתונה לא תצא מזה, מובטחת לכם חוויה מהנה, ובעיקר מקורית.

Cosmopolitan sour

Cosmopolitan sour

Cosmopolitan sour

קוקטייל המבוסס על מיץ רימונים, אחת מסגולותיו הידועות של הרימון, היא שמירה על הלב, פעולה המומלצת בעיקר בפגישות ראשונות. או בקיצור "קוסמו", קוקטייל שקיבל את תהילתו בזכות התוכנית "סקס והעיר הגדולה", שילוב של וודקה, סאוור ומיץ רימונים – חייב לצאת טעים.

החומרים
120 מ"ל  וואן גוך רימונים
מיץ רימונים
60 מ"ל סוואר
אשכולית אדומה

אופן ההכנה: ממלאים את השייקר בקוביות קרח, מוזגים את הוודקה והסוואר ומשקשקים עד שלא שומעים את הקרח.  מוזגים לכוס מרטיני עד לכדי חצי מגובה הכוס ומשלימים עם מיץ בטעם רימונים.
הצעת הגשה: פורסים אשכולית אדומה לפרוסות דקות, ומניחים על שפת הכוס.

Cocktail Kfroshka

Cocktail Kfroshka

Cocktail Kfroshka

קוקטייל בטעם דומיננטי של אננס. האננס ידוע כמשפר עיכול ומונע צרבות. שני דברים חשובים בפגישות עם אופציה רומנטית. קפרושקה הינו גירסה של קפיירניה רק שבמקום קאשסה (רום שמקורו בברזיל). משתמשים בוודקה בטעם אננס.

החומרים
140 מ"ל ואן גוך בטעם אננס
60 מ"ל סוואר
לימון
סוכר

אופן ההכנה: חותכים לימון לקוביות קטנות. את הקוביות מוסיפים לכוס ויסקי, מוסיפים כפית סוכר ומוזגים את הוואן גוך עד שיכסה את הלימונים. באמצעות צ'ייסר כותשים את כל המרכיבים בכוס ולסיום מוסיפים קרח כתוש.
הצעת הגשה: פורסים לימון ומניחים על שפת הכוס.

Passion special sour

Passion special sour

Passion special sour

קוקטייל המבוסס על פרי התאווה, הלא היא הפסיפלורה. מומלץ לפגישות ראשונות עם אופק להמשך.

החומרים
120 מ"ל לה בל סנדרין
120 מ"ל  ג'ין
80 מ"ל סאוור
30 מ"ל  סירופ ג'ינג'ר
מיץ מנגו קר
תפוזים

אופן ההכנה: מחצית  מכלי הקיבול של השייקר ממלאים בקרח, מוסיפים את כל המרכיבים למעט מיץ המנגו ומשקשקים היטב.
הצעת הגשה: מסננים את הקוקטייל ללא הקרח לחצי כוס נמוכה, משלימים עם מיץ מנגו ומקשטים עם פלחי תפוז.

La Belle Sandrine Margarita

La Belle Sandrine Margarita

La Belle Sandrine Margarita

קוקטייל המכיל פירות יער ואשכולית אדומה. מעבר לצבע האדום העז והחושני, פירות אלו עשירים בויטמין סי ונוגדי חמצון. מומלץ בפגישות שמשאירות אתכם חסרי נשימה. במקור המרגריטה נעשית על בסיס טקילה. הפעם שינוי מרענן ומיוחד על בסיס לה בל סנדרין. השילוב עם פירות היער הקפואים יוצרים קוקטייל מעניין ובלתי שגרתי. על פי אחת הסברות, מקור השם מרגריטה הוא בכוכבת קולנוע אמריקאית "מרגרט", שבתקופת היובש בשנות ה-30 חצתה את הגבול מקליפורניה למקסיקו בכל פעם שרצתה ללגום מהקוקטייל המופלא.

החומרים
120 מ"ל לה בל סנדרין
60 מ"ל רום
60 מ"ל סאוור
פירות יער קפואים
אשכולית אדומה

אופן ההכנה: מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר עם הרבה קרח ומפעילים עד לקבלת מרקם עדין של ברד
הצעת הגשה: פורסים אשכולית אדומה לפרוסות דקות ומניחים על שפת הכוס.

Acai Sour Sprite

Acai Sour Sprite

Acai Sour Sprite

הקוקטייל בעל טעם האסאי. לפרי טעם דומיננטי והוא ידוע כ"מזון על". מעבר לשלל סגולותיו הוא גם ידוע כאפרודיזיאק. יש לקחת בחשבון שהוא מעורר את החשק המיני. לשיקולכם. קוקטייל מעניין המשלב את טעם פרי האסאי, שמוצאו ביערות האמזונס שבברזיל ומיוחסים לו תכונות בריאותיות רבות, בשילוב סאוור, החמיצות נותנת לטעם ניגודיות מעניינת והספרייט מעדן ומוריד את אחוזי האלכוהול.

החומרים
120 מ"ל Van Gogh Acai
60 מ"ל סאוור
ספרייט
תפוחים ירוקים
אופן ההכנה: שמים קוביות קרח עד למחצית מגובה כוס היי בול ומכסים את הקרח בואן גוך אסאי, מוסיפים סאוור בנדיבות וסוגרים עם ספרייט.
הצעת הגשה: פורסים תפוח ירוק לרצועות דקות ומניחים בתוך הקוקטייל.

Granita

Granita

Granita

קוקטייל שוקולדי. רבות דובר בסגולות השוקולד וכן בהיותו תחליף לאהבה ואפילו לסקס. ואנחנו אומרים: למה להחליף אם אפשר לשלב? קינוח איטלקי ממוצא סיציליאני  במרקם גרגרי קרח עדינים

החומרים
1 מעדן מילקי
0.5 קילו גלידת שוקולד בלגי
1/2 בקבוק ליקר אפטר
1/2 בקבוק ליקר קפה בוהם
¼ כוס סירופ שוקולד לבן
וופלים בטעם שוקולד
קוקוס
שמנת 38%
שוקולד לבן
שוקולד מריר

אופן ההכנה: ממלאים מחצית מכלי הקיבול של הבלנדר בקרח , מוסיפים את כל המרכיבים  ומפעילים את הבלנדר עד לקבלת מרקם של ברד.
להכנת רוטב השוקולד: מרתיחים שמנת 38% לאחר הרתיחה מוסיפים 2 חפיסות שוקולד מריר ושוקולד לבן ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם שוקולדי סמיך.
הצעת הגשה: יוצקים לכוס שמפניה ומגישים עם וופל שוקולד

 

זיו מנור

מאת: זיו מנור
מנחה ערבי חוויה באלכוהול ויין

www.zivmanor.co.il

 

 

 

 

 

 

Cosmopolitan, זיו מנור

 

 

 

Image of a share button

אין תגובות

השאר תגובה